En av Norges mest dramatiske arbeidskonflikter

I 1927 fant en av norsk arbeidslivs mest dramatiske konflikter sted ved elva Julussa nær grensa mellom Elverum og Åmot. Konflikten involverte bl.a. streikende tømmerfløtere, statspoliti med hunder, streikebrytere, stortingspolitikere og militære styrker som var klare til å rykke inn.

Les mer om Julussakonflikten her.

«BRYTER OG STRANT – Julussa mai 1927»

Nå setter vi opp Julussaspelet på Brattveltdammen ved Julussa - stedet der "Julussakonflikten" var på sitt aller mest dramatiske. Og vi lar barna til skogsarbeiderfamiliene på begge sider av konflikten fortelle deg hva konflikten handlet om. Og mer om vennskap og uvennskap, konflikt og forsoning.

Les mer om Julussaspelet på denne linken.

Kjøp billetter

Billettsalget til årets forestillinger av Julussaspelet har åpnet. Det er kun to forestillinger, og et begrenset antall billetter til hver forestilling. Det kan være lurt å ikke vente for lenge med å kjøpe billetter...

Forestillingene vises lørdag 15. juni og søndag 16. juni på Brattveltdammen ved Julussa.

Les mer om billettsalget på denne linken.

Forestillinger sommeren 2017

Forestillinger sommeren 2017

Julussaspelet «BRYTER OG STRANT – Julussa mai 1927» har to forestillinger for publikum sommeren 2017. Den første er lørdag 10. juni, og den andre er søndag 11. juni.

Det er 250 billetter til hver forestilling. Forestillingene settes opp utendørs, på Brattveltdammen ved Julussa der konflikten var på sitt mest tilspissede i 1927.

Lørdag 10. juni er det i tillegg 90-årsmarkering for Julussakonflikten ved samfunnshuset Skogvang på Julussmoen. Spelet inngår i programmet for markeringen. Markeringene ved samfunnshuset trenger du ikke billett for å delta på, men selve spelet må du løse billett til.

Lørdag 10. juni

Klokka 10.00 Jubileumsmarkeringene ved samfunnshuset starter (se eget program her)

Klokka 13.00 Julussaspelet «BRYTER OG STRANT – Julussa 1927» spilles ved Brattveltdammen.

Klokka 15.00 Jubileumsmarkeringene fortsetter i/ved Skogvang. Salg av middag, kaffe etc.

Klokka 15.30 Kåseri v/ Tor Karseth om arbeidet med spelet og om innsamlingen av materialet som ligger til grunn for spelet

Klokka 17.00 Jubileumsmarkeringene er over

Søndag 11. juni

Klokka 12.00 Brattveltdammen åpner. Salg av kaffe, pølser, snacks og lokale varer.

Klokka 13.00 Julussaspelet «BRYTER OG STRANT – Julussa 1927» spilles ved Brattveltdammen.

Klokka 15.00 Samfunnshuset Skogvang er åpent. Salg av middag, kaffe etc.

Klokka 15.30 Kåseri v/ Tor Karseth om arbeidet med spelet og om innsamlingen av materialet som ligger til grunn for spelet

Klokka 17.00 Slutt